Ghid de calatorie – Partea 1

Planificarea unei calătorii în străinătate presupune, în primul rând, o informare corectă asupra condiţiilor de intrare şi regimul de şedere din ţara de destinaţie.

Fie că vorbim de condiţiile privind traficul auto, legislaţia vamală, utilizarea cărţilor de credit, sau regimul de călătorie al animalelor de companie, cetăţenii români trebuie să ţină cont de faptul că există anumite particularităţi naţionale care trebuie respectate în funcţie de ţara în care se efectuează deplasarea.

CODITII DE CALATORIE

Pentru efectuarea unei calatorii in afara Romaniei, la frontieră este obligatorie deţinerea unui paşaport sau carti de identitate valabile minim 6 luni.

ASIGURATI-VA

Asigurarea medicală de călătorie este optionala, insa IFA TRAVEL va recomanda sa incheiati una. De asemnea este recomandata (dar nu obligatorie) si asigurarea Storno, care acopera penalitatile pe care ar trebui sa le suporte turistul in cazul in care renunta la calatorie in situatia imbolnavirii (nu o boala cronica), primirii unei citatii, concedierii, in caz de accident etc.

Verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră ce vaccinuri trebuie să faceţi şi/sau ce alte măsuri sanitare sunt necesare pentru a nu întâmpina dificultăţi medicale în ţara de destinaţie sau în ţările de tranzit.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului de Sănătate publică Bucureşti – Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor transmisibile.

Dacă urmaţi un tratament, luaţi cu dumneavoastră suficiente medicamente, în ambalajul original, precum şi reţeta prescrisă de medic.

Verificaţi dacă în ţara în care vă veţi deplasa sunt interzise anumite medicamente.


Advertisements
Categories: Ghid de calatorie | Tags: | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: