10 lucruri de facut in Romania!

Exploreaza Cetatea din Sighisoara:

Cetatea din Sighisoara este singura cetate medievala inca locuita din Europa si una din cele mai bine conservate. Monumentul istoric este protejat de UNESCO din anul 1999, fiind introdus in circuitul turistic intern si international. Contele Dracula, Vlad Tepes s-a nascut in Sighisoara. Ce stim noi cu adevarat despre acest personaj? Mai nimic. Stim doar ca a facut o puternica impresie si asupra strainilor si asupra conationalilor sai, ultimii slavindu-l in numeroase povestiri si legende.

sighisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schiaza pe Valea Prahovei:

Turistii care merg pe Valea Prahovei vor putea schia, inclusiv pe timp de vara, in fun-park-ul din statiunea Busteni, unde este pusa in functiune o suprafata artificiala pentru schi. Cele mai populare partii de schi le gasim in Predeal, Poiana Brasov si Sinaia.

Schi valea prahovei

 

 

 

 

 

 

 

Admira bisericile de lemn din Maramures:

Adevarate monumente arhitecturale, bisericile de lemn sunt cel mai bun exemplu al maestriei prelucrarii lemnului si al simtului artistic din Maramures. Ca o recunoastere a valorii lor, o parte dintre bisericile de lemn din Maramures au fost trecute in 1999 pe lista patrimoniului universal UNESCO.

Bisericile din lemn

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaxare si distractie la Marea Neagra:

Litoralul Marii Negre concureaza cu cel al Mediteranei, fiind renumit pentru nisipul fin, de o calitate superiara. Apa are o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale si permite practicarea sporturilor subacvatice si nautice in conditii bune. Daca va aflati in Mamaia nu ratati Parcul de Distractii Aqua Magic, unul din cele mai mari si mai interesante parcuri de distractii din romania.

mamaia

 

 

 

 

 

 

 

Manastirile din Bucovina:

Regiunea istorica Bucovina se intinde in prezent peste zona din apropierea oraselor Suceava, Campulung Moldovenesc si Radauti din Romania si Cernauti din Ucraina. Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României. Printre atractiile turistice ale Bucovinei, un loc principal il ocupa manastirile, adevarate capodopere ale artei bisericesti din perioada feudala. Se spune ca poarta noroc vizitarea, intr-o singura zi, a 7 manastiri.

Manastiri_Bucovina_Suceava

 

 

 

 

Plimbare cu mocanita:

Numita adesea „Mocanita de pe Valea Vaserului“, Calea Ferata Forestiera din Viseu de Sus se afla chiar in nordul Romaniei, la granita cu Ucraina si reprezinta o bogatie atat din punct de vedere tehnic, cat si cultural. Din anul 2000 circula regulat pe Valea Vaserului trenuri cu aburi pentru turisti. Sezonul incepe primavara si se sfarseste toamna. Turistii se pot bucura de peisajele absolut uimitoare si se pot opri pe drum la una dintre numeroasele halte sa cucereasca salbaticia muntilor.

mocanita

 

 

 

 

 

 

 

 

Bucura-te de Sibiu:

Orasul Sibiu se mandreste cu numele de Capitala Culturala Europeana in anul 2007. Cateva atractii turistice sunt Piata Mica cu celebrul Pod al Minciunilor, care a fost inaugurat in anul 1860 fiind primul pod din fonta din Romania, Piata Mare care reprezinta centrul istoric al orasului de peste 500 de ani si care incanta privirile cu monumente si cladiri istorice, Muzeul National Bruckental fiind cel mai important complex muzeal din Sibiu. Orasul se mandreste deasemenea cu numeroase parcuri si zone de agrement, Parcul sub Arini fiind unul dintre cele mai vechi parcuri din Romania.

sibiu

 

 

 

 

 

 

 

Viziteaza Timisoara:

Cel mai mare oras din vestul Romaniei, Timisoara constituie un model de convietuire intre numeroasele grupuri culturale ce o compun, dobandind astfel un important caracter multicultural, ce face din orasul de pe Bega, al doilea pol cultural din tară din punct de vedere al marimii si diversitatii ofertei culturale. Timisoara este un oras modern, care s-a dezvoltat ca un centru de atractie, unde se desfasoara o multime de evenimente culturale, concerte, conferinte si bineinteles un oras cu o viata de noapte foarte activa.

timisoara

 

 

 

 

 

Descoperiti un taram mistic, Muntii Bucegi!

Legendele muntilor Bucegi se intorc in timp mii de ani. Se crede ca Bucegiul este de fapt muntele Kogaion. Aici isi avea lacasul Zamolxis, regele suprem al Dacilor. Pe langa Sfinxul si Babele, este esential sa vizitam si alte obiective turistice, cum ar fi: Crucea Eroilor Neamului, situata in saua masivului Caraiman, unica in Europa atit prin altitudinea amplasarii, cit si prin dimensiuni, sau Cascada Urlatoarea, ce se afla sub poalele Jepilor, deasupra Poienii Tapului, unde paraul se arunca si cade de la o inaltime de circa 15m.

bucegi

 

 

 

 

 

 

 

Descopera Delta Dunarii:

O rezervatie naturala recunoscuta pe plan mondial pentru frumusetea peisajelor sale, Delta Dunarii este o importanta atractie turistica. Bratele cuprind foarte multe lacuri mici si mari, canale legate intre ele sau de fluviu. Principalele bogatii ale Deltei Dunarii sunt fauna piscicola, stuful si padurile in special de esente moi. Aceasta zona a Deltei constituie in acest moment Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

delta Dunarii

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: InfoTurism

Advertisements
Categories: Descopera... | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: