10 dintre cele mai populare atractii turistice in Londra

British Museum


Renumitul Muzeu Britanic expune opere ale unor artisti din epoca preistorica si pana in timpurile moderne din intreaga lume. Drept marturie stau: Piatra din Rosetta, sculpturile Parthenon-ului si mumiile din colectia Egiptului Antic. Intrarea este libera, dar pentru expozitiile speciale trebuie sa achizitionati bilete.

Tate Modern


Situat grandios pe malurile Tamisei este Tate Modern, muzeul national al Marii Britanii de arta moderna si contemporana. Forma unica este data de intrebuintarea sa anterioara ca o statie de alimentare. In interior veti gasi expozitii temporare ale unor artisti renumiti precum Damien Hirst si Gauguin. Restaurantele galeriei ofera privelisti uimitoare asupra orasului. Intrarea este gratuita.

Galeria Nationala


Galeria Nationala a Londrei este un spatiu vast, plin cu picturi din Europa de Vest din secolele 13 – 19. In aceasta galerie de arta veti regasi opere ale unor pictori renumiti precum: Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian si Stubbs. Intrarea este libera.

Muzeul de Istorie Naturala


La fel ca si expozitia permanenta si fascinanta de dinozauri, Muzeul de Istorie Naturala se mandreste cu o colectie a celor mai mari, mai inalte si mai rare animale din lume. Admirati o balena albastra in dimensiuni naturale, un paianjen de 40 de milioane de ani si frumoasa Sala Centrala. Intrarea este libera, dar anumite expozitii necesita bilete.

London Eye


Roata Londoneza se impune in peisajul Londrei. Este cea mai mare roata de observare din lume, cu 32 de capsule, fiecare cantarind 10 tone si in care pot intra pana la 25 de persoane. Urca la bord pentru o experienta de neuitat, cu privelisti uimitoare asupra mai multor atractii turistice (peste 55) – totul in doar 30 de minute!

Muzeul de Stiinta


Muzeul de Stiinta va face sa va ganditi la intreaga evolutie, de la acea intrebare dificila “Cine sunt eu?” la viitorul calatoriei in spatiu. Priviti, atingeti si experimentati progresele stiintifice majore din ultimii 300 de ani si nu uitati de spectaculoasa tehnologie IMAX. Intrarea este libera, dar anumite expozitii necesita bilete.

Muzeul Victoria & Albert


Muzeul V & A de arta si design se mandreste cu artefacte uimitoare cu o vechime de 3000 de ani din intreaga lume. O adevarata comoara in care niciodata nu stii de urmeaza sa descoperi: mobilier, tablouri, prelucrari din lemn, textile, si lista poate continua. Intrarea este libera, dar pentru expozitiile speciale aveti nevoie de bilete.

Madame Tussauds


La Madame Tussauds veti fi fata in fata cu unele dintre cele mai faimoase personalitati. De la Shakespeare la Lady Gaga, veti intalni numeroase figuri din showbiz, sport, politica si roialitati. Fotografiati-l pe Usain Bolt, sarutati-l pe Brad Pitt si obtineti, o data-n viata, o audienta la Maiestatea Sa Regina.

Muzeele Regale Greenwich


Vizitati cel mai mare muzeu maritim din lume, Casa Reginei si Observatorul Regal Greenwich: toate fac parte acum din Muzeele Regale Greenwich. Atingeti un meteorit si priviti stelele in planetariu. La unele intrarea este libera, dar la altele se aplica taxe.

Turnul Londrei


Faceti un tur cu unul dintre gardieni in jurul Turnului Londrei, una dintre cele mai faimoase cladiri din lume. Descoperiti cei 900 de ani de istorie ca Palat Regal, inchisoare si loc de executie, casa de bijuterii si gradina zoologica. Priviti Turnul Alb, pasiti in varful picioarelor prin dormitorul unui rege si admirati Bijuteriile Coroanei.

Categories: Descopera... | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: