Locuri fantastice de vizitat intr-o viata

De multe ori ne trezim ca visam cu ochii deschisi la urmatoarea vacanta sau la locuri, uimitoare pe care ne-am dori sa le vizitam. Din pacate, din cauza banilor (de cele mai multe ori), multe destinatii raman doar la stadiul de dorinta.

Stonehenge, Anglia


Stonehenge este unul dintre cele mai importante monumente din Anglia. Aflat in Wiltshire, monumentul are numerosi factori misteriosi: nu se cunoaste cand, de cine sau cum a fost construit. In urma unor cercetari recente, s-a ajuns la concluzia ca perioada construc?iei este intre 2400-2200 i.e.n. Monumentul este construit din 4 cercuri din gresie, cu diametru de 33 m. In prezent, doar 17 blocuri mai sunt in picioare.

Islanda


Islanda este o minune a naturii, o tara a contrastelor. Islanda combina terenul vulcanic cu cel arid, ghetarii cu muntii, vanturi puternice cu zilele insorite. Pentru cei interesati de mai mult decat natura, Reykjavik ofera arta, cultura si o viata de noapte palpitanta. Bucurati-va de apele termale de la Hoffell. Islanda este frumoasa si vara si iarna, singurul impediment fiind unele zone impracticabile cand e frig.

Italia


Italia este o tara minunata, care imbina modernul cu traditionalul, fiind un magnet pentru turistii din lumea intreaga. Cultura si orasele sunt imbinate cu traditie si ruine antice. Italia este o tara unde romantismul este la el acasa. Turistii nu trebuie sa rateze cultura, arhitectura minunata, muntii, raurile si frumoasele zone de tara.

Pavilionul Auriu, Kyoto, Japonia


Pavilionul Auriu este construit sub forma unei cutii de bijuterii aurii. Cunoscut si sub numele de Kinkakuji, templul a fost initial ridicat in secolul XIV ca palat rezidential pentru un shogun, urmand ca in 1950 sa fie ars din temelii si reconstruit. Primul palat este locuinta rezidentiala, la etajul doi se afla o incapere de rugaciune buddhista, iar la ultimul etaj este un mic templu Zen cu ferestre in forma de clopot. Pavilionul Auriu este construit deasupra unui lac, pe niste piloni, iar din cauza reflectiei din apa apare impresia ca sunt 2 temple.

Grand Canyon, SUA


Grand Canyon repezinta un canion foarte lung, sinuos si adanc sapat de fluviul Colorado din SUA intr-un platou inalt. Grand Canyon se regaseste aproape in Parcul National al Marelui Canion, unul din primele parcuri nationale create in Statele Unite. Canionul are o lungime de circa 447 km, o latime ce variaza intre 400 de metri si 24 de km si atinge o adancime maxima sub nivelul platoului de pana la 1.6 km.

Taj Majal, India


Taj Mahal este una dintre cele mai apreciate atractii turistice din India, anual aici venind peste 3 milioane de vizitatori. Acest minunat monument a fost construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleum pentru sotia sa, Mumtaz Mahal, care a murit dupa ce a nascut. Realizat din marmura, Taj Mahaj simbolizeaza linistea si iubirea pierduta.

Marele Zid Chinezesc, China


Marele Zid Chinezesc reprezinta o serie de ziduri, a caror constructie a incepul in secolul 7 I.HR si a durat pana in secolul XVII. Intreaga lungime a zidului este de 6.350 km, zidul principal avand 2.400 km lungime. Lasat in paragina, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei. Cu toate astea, numai o mica portiune din zid a fost reabilitata si accesibila turistilor.

Muntele Kilimanjaro, Tanzania, Africa


In fiecare an, peste 15.000 de excursionisiti exploreaza Kilimanjaro, cel mai inalt munte din lume. Este interzis sa urci pe munte fara un ghid autorizat. Unu din 10 oameni reuseste sa ajunga in varf, dupa o calatorie de 6 zile.

Marea Bariera de Corali, Australia


Marea Bariera de Corali se afla in Queensland, Australia, se intinde pe 2.500 km si are 900 insule. Marea Bariera este vizibila si din spatiu. Daca ajungeti aici, este necesar sa faceti scuba diving. Viata marina este extraordinara, numerosi pesti exotici si frumos colorati populand apele australiene.

Advertisements
Categories: Descopera... | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: