Statuia lui Isus din Rio de Janeiro

RIO DE JANEIRO

Celebra statuie este considerata una dintre cele sapte noi minuni ale lumii. Aceasta se inalta pe Muntele Corcovado inalt de aproximativ 700 de metri, ce face parte din parcul national Tizhuka, care include padurea cu acelasi nume si muntii Carioca.

Sursa poza
Monumentul a fost finalizat in anul 1931 in atelierele din Paris, de catre arhitectul si inginerul Heitor da Silva Costa, desi ideea ridicarii unei astfel de statui fusese sugerata inca din 1859, in onoarea printesei Isabela a Braziliei, de catre preotul Pedro Maria Boss, care se urcase pentru prima data pe munte, dar ideea a fost ulterior abandonata.
Preluata in 1921, au fost necesari zece ani construirii acesteia, datorita timpului alocat strangerii donatiilor pentru ridicarea faimoasei statui. La inaugurare au participat presedintele Brazilei de atunci Getulio Vargas si cardinalul Dom Sebastiao Leme.

Sursa poza
Statuia este ridicata pe un soclu ce include o capela ce poate gazdui pana la 150 de oameni. Pentru a ajunge la ea trebuie sa urci 220 de trepte pe un drum cu serpentine, dar se poate lua si liftul. Pe munte poti ajunge si cu trenul, care traverseaza cea mai veche cale ferata din Brazilia.
Bratele deschise ale Mantuitorului parca indeamna lumea sa vina la El. “Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna”, gasim scris in Evanghelia dupa Matei. De acolo de sus, statuia lui Hristos parca prinde viata prin forta si magia cu care atrage sutele de mii de vizitatori anual, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente de pe glob.

Sursa poza
In greutate de 635 de tone si inalta de circa 30 de metri (fara soclu), stautia ce il reprezinta pe Isus, este una dintre cele mai inalte de acest gen din lume si este un simbol al crestinismului brazilian.
Incepand cu anul 2012, cunoscutul simbol al Braziliei este inscris in patrimoniul mondial Unesco, ca de altfel intreaga zona de o frumusete robitoare dintre munte si mare ce se arata privirii.
De la inaltimea pe care este situata se poate vedea un peisaj de vis asupra orasului Rio de Janeiro, a muntilor Sugarloaf si a plajelor Copacabana si Ipanema, dar si a stadionului Maracana, cel mai mare stadion de fotbal din lume.
Categories: Descopera... | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: