Top 10 fântâni extraordinare

Fântânile Bellagio, Las Vegas


Fântânile Bellagio din Las Vegas se numără printre cele mai faimoase fântâni din lume. Ele reușesc sa impresioneze prin spectacolul deosebit pe care îl oferă în fiecare zi: performante corelate cu melodii celebre și jocuri de lumini. In timpul zilei, show-ul începe la fiecare 30 minute, iar intre orele 20.00 – 24.00, la fiecare 15 minute. Printre cele mai cunoscute melodii amintim de Celine Dion – My heart will go on, Frank Sinatra – Fly me to the moon si Sarah Brightman & Andrea Bocelli – Time to say goodbye.

 

Fântâna Bogăției, Singapore

Fântâna bogăției se afla în cel mai mare mall din Singapore, Suntec City, și este cunoscuta ca fiind cea mai mare fântână din lume. Simbol al bogăției și al vieții, fântâna este o reprezentare simbolica a unicității în spirit, a unității și a armoniei din Singapore. Realizata din bronz, fântâna ocupa 1683 m și are o înălțime de 13.8 m; jetul de apa ajunge pana la 30 m înălțime.

Fantana Magica Montjuic, Barcelona

In fiecare seara, Fântâna Magica Montjuic oferă un spectacol inedit de culoare, lumina, muzica și “acrobații” acvatice. Localizata intre Placa d’Espanya si National Palau, fântâna atrage mii de turiști în fiecare seara.
Fântâna Volcano, Abu Dhabi

Fântâna Volcano a fost un simbol al orașului Abu Dhabi. Din păcate, în 2004, fântâna a fost dărâmată pentru a face loc unui ambițios proiect imobiliar. Construita sub forma unei piramide circulare, cu 6 platforme separate de câte un zid frumos inscripționat.
Fântânile Big Wild Goose Pagoda, Xian, China

Construita în anul 652, în timpul domniei împăratului Gaozong (dinastia Tang), Big Wild Goose Pagoda este o clădire antica bine conservata și un loc sfânt pentru budiști. Localizata în partea de sud a orașului Xian, Big Wild Goose Pagoda este locul în care se afla cea mai mare fântână muzicala din Asia.
Fântâna Prieteniei, Moscova

Fântâna Prieteniei, cunoscuta și sub numele de Prietenia dintre Națiuni, este alcătuită din 16 statui aurii, îmbrăcate în costume naționale, reprezentând Republica Uniunii Sovietice. Fântâna este încadrată de o bordura din granit rosu ce ocupa 4.000 m2.
Fântâna Trevi, Roma

Fântâna Trevi a fost construita în 1732 și a devenit celebra după ce a apărut în mai multe filme de la Hollywood. Toți turiștii care ajung aici arunca o moneda în fântână și își pun o dorință. La sfârșitul zilei, banii aruncați în fântână se strâng și se donează unor orfelinate și cămine de bătrâni.
Fontana dell’Ovato, Tivoli, Italia

Fontana dell’Ovato, cunoscuta și sub numele Fontana di Tivoli se afla în orășelul Villa d’Este, Tivoli. Din 2001, fântâna a intrat în patrimoniul UNESCO.
Fântâna Peterhof, Sankt Petersburg

Peterhof este o proprietate imperiala, faimoasa pentru luxul și frumusețea care se găsesc aici. Construit în 1710 de Petru cel Mare, Peterhof este cunoscut și sub numele de Palatul Versailles Rusesc. Pe lângă încăperile somptuoase, palatul are o gradina care impresionează prin numărul mare de statui din aur magnifice și o fântână superba.
Fântâna King Fahd, Arabia Saudita

Fântâna King Fahd este localizata în orașul Jeddah și este cunoscuta ca fiind cea mai înaltă fântână din lume, aruncând apa pana la 312 m. Fântâna folosește 3 pompe masive care livrează 625 litri pe secunda la o viteza de 375 km/h.
Advertisements
Categories: Descopera... | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: