Top 10 locuri de vizitat primavara

Sunt multe locuri pe glob, unde primăvara este asociata cu numeroase păsări, flori și culori. Primăvara este într-adevăr unul dintre cele mai colorate anotimpuri, când plantele infloresc și întreaga atmosferă este captivantă. Da, există multe locuri unice și frumoase care sunt potrivite pentru o pauza de primăvară:

1. Parcul National Yosemite, SUA


Parcul National Yosemite este localizat în zona central-estica a Californiei. Este o zona imensă cu văi colorate, cu pajiști întinse, dealuri cu copaci gigantici și animale sălbatice din abundentă. In plus, parcul național Yosemite este faimos pentru numeroasele sale cascade și lacuri glaciare pitorești, care întregesc peisajul superb al munților Sierra Nevada. Astfel, splendoarea munților ce înconjoară parcul este cu siguranță o alegere bună pentru o vacantă în natură, departe de luminile orașului. Primăvara în special, sute de flori și plante creează un mediu colorat potrivit pentru cel mai bun picnic. În plus, veți fi înconjurați de vârfurile multicolore ale munților, fiindcă în Parcul National Yosemite formațiunile muntoase sunt ca niște sculpturi unice, cioplite de natură, ca să nu mai vorbim de aerul alpin care este foarte revigorant și iți limpezește gândurile.

2. Paso Robles, California – SUA


De-a lungul coastei centrale a Californiei este localizată comunitatea pitorească Paso Robles. Acest oraș prosper este superb amplasat intre vârfurile Santa Lucia și valea pitoreasca a râului Salinas. Astfel, pe perioada primăverii veți fi înconjurați de un amestec colorat de flori, vârfuri muntoase, dealuri abrupte și de cântecele a sute de păsări. Climatul umed al coastei californiene oferă un start mai rapid al primăverii. Apoi va puteți bucura de traseele montane înconjurătoare ce va îndeamnă la numeroase activități în aer liber, cum ar fi ciclism montan, drumeții, picnic, privitul păsărilor și multe altele. Parcurile orașului precum și golfurile din apropiere sunt locurile perfecte pentru a te bucura de peisaje captivante. Totuși, Paso Robles este faimos pentru fabricile de vin și podgoriile sale, care sunt cu siguranță niște obiective impresionante pentru a le vizita în timpul primăverii, precum și pentru băile fierbinți, care au proprietăți medicinale.

3. Santa Lucia, Antilele Mici


Ce ziceți de razele soarelui în diminețile de primăvară? Un alt loc incredibil pentru a te bucura de primăvară în toată splendoarea ei ar putea fi o insulă – insula Santa Lucia, care este parte a Antilelor Mici și este înconjurată de apa limpede și albastra a Marii Caraibilor în partea de vest și de oceanul Atlantic la est. În timpul primăverii, insula se transforma într-un paradis colorat, format din țărmuri stâncoase superbe, ocupate de numeroase comunități. Astfel, fără îndoială cel mai bun loc pentru a va bucura de razele soarelui dimineața este chiar de pe terasa hotelului unde sunteți cazați. Panoramele superbe ale apelor pe de o parte și ale dealurilor împădurite pe cealaltă parte sunt cu adevarat captivante. De-a lungul țărmului de sud-vest se afla Golful Pitonilor și Golful Soufriere, de unde va puteți bucura de numeroase priveliști cu formațiuni muntoase maiestuoase.

4. Ottawa, Canada


Capitala Canadei, Ottawa, este o alegere tentantă pentru a petrece primăvara. Situat într-un loc pitoresc, la gura râului Rideau și de-a lungul râului Ottawa – orașul oferă tuturor o posibilitate de a se bucura de primăvară alături de numeroase parcuri colorate și locuri de recreere. Pe malurile râului Rideau sunt zone împădurite și cu pajiști verzi, ceea ce creează posibilitatea unei escapade perfecte în natură. În Ottawa au loc numeroase festivaluri de primăvară, unde va puteți bucura de un mediu dinamic alături de flori, diverse mirosuri, activități în aer liber precum și alte distracții. Canadian Tulip Festival este cel mai mare festival și un loc perfect pentru a admira miile de lalele – roșii sau galbene, care sunt un omagiu adus Olandei. Un alt festival faimos este Ottawa International Writers Festival sau Maple Sugar Festival precum și multe alte evenimente culturale și artistice.

5. Riviera Maya, Mexic


Riviera Maya este o faimoasă destinație turistica din peninsula Yucatan, Mexic. Întreaga zonă este perfectă pentru o evadare primăvara, pentru ca include numeroase stațiuni unde puteți găsi confortul și condițiile pentru o experiență de neuitat. Plajele cu nisip alb, înconjurate de palmieri verzi și ape limpezi precum cristalul – creează condiții unice pentru recreere și relaxare. Cu o temperatură medie anuală de 25 grade Celsius, va puteți bucura de o primăvară călduroasă cu adieri răcoritoare ale vântului. Riviera Maya este un paradis pentru scafandri și înotători pentru ca se află în apropierea barierei de corali Belize. Numeroase restaurante, baruri și terase oferă o experiență unică. Dacă vizitați zona după luna Mai, vă puteți bucura de sezonul ploios care oferă numeroase panorame ale junglei tropicale.

6. Parcul National Manuel Antonio, Costa Rica


Parcul National Manuel Antonio este localizat de-a lungul coastei de vest a Costa Rica. Este un parc mic, dar pitoresc, unde flora luxuriantă și fauna sunt pretutindeni. Viata sălbatică tropicală este formata dintr-o mare varietate de palmieri și alte plante marine precum și din sute de specii de păsări și mamifere. Acest parc este recunoscut pentru rețeaua complexă de ciclism și trasee pentru drumeții, unde va puteți bucura de numeroase priveliști frumoase. În mod special în lunile de primăvară, culoarea verde a plantelor este o completare unică la albastrul valurilor. Sunt de asemenea și câteva plaje care creează condiții captivante pentru recreere și relaxare. În timp ce va bucurați de priveliște puteți profita și de numeroasele sporturi acvatice care se practică: înotul, scufundatul, plimbatul cu vaporul, acestea fiind doar câteva exemple.

7. Parcul National Fuji-Hakone-Izu, Japonia


Acest parc este unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Japonia, fiind localizat foarte aproape de capitala Tokyo. Este o destinație de primăvară irezistibilă datorită naturii unice, înconjurat de munte precum și de apele oceanului. Întregul țărm este atât de “pitoresc” încât te tentează sa faci fotografie după fotografie în timp ce apa liniștitoare a golfului Suruga te calmează. În timpul verii, întreaga priveliște este ocupată de numeroase flori și copaci verzi care creeaza un ambient plăcut. Apoi fundalul de neuitat este oferit de muntele Fuji din apropiere, înalt de 3700m – cel mai înalt multe vulcanic din Japonia – cu o prezenta impunătoare.

8. Lisse, Olanda


Lisse este un oraș pitoresc pe coasta de vest a Olandei. Întreaga zona este faimoasa pentru sutele de specii de flori. De fapt, în Lisse se afla numeroase zone pentru cultivarea bulbilor de flori. Totuși, în imediata apropiere a orașului este localizată gradina Keukenhof, care este cea mai mare gradina de flori din lume. În timpul primăverii întreaga gradină se transformă într-un amestec colorat, ocupat de numeroase flori, în special lalele. Întreaga ambiantă este o compoziție unică de trasee înconjurate de sute de culori și copaci înalți și verzi. În timpul unei plimbări, de exemplu, vă puteți bucura de lalele care infloresc și de multe alte specii. Veți fi înconjurați de multe culori: verde, albastru, rosu, galben, alb, portocaliu, roz, violet …

9. Sydney, Australia


Sydney este cel mai mare oraș australian și un adevarat paradis pentru vizitatori, în special în timpul primăverii. Întreaga zona urbana este ocupata de numeroase parcuri, spatii libere și de recreere pentru a crea o ambianta captivanta și de relaxare. Cu siguranță cel mai faimos parc este The Royal Botanical Gardens, datorita locației unice. Acesta are vedere la Cove Farm, Podul Harbour si Opera din Sydney. Aici au loc numeroase festivaluri și evenimente precum Festival of the Winds sau Hunter Valley Harvest Festival. Primăvara este de obicei un sezon uscat în Sydney în timp ce temperatura din aer este răcoritoare, undeva la 15-20 grade Celsius. În general, Sydney este un oraș colorat primăvara.

10. Ecuador


Întreaga zona a Ecuadorului este tentanta pentru o vacanta de primăvară. Numeroase atracții și sporturi acvatice, precum și numeroase locuri pitorești, plaje neatinse, aer curat și soare fierbinte creează cele mai bune condiții pentru relaxare și recreere pe plajă. Există aici și numeroase comunități și orașe mari, unde puteți găsi tot confortul de care aveți nevoie pentru o vacantă de primăvară captivantă. Mai mult decât atât, va puteți bucura de unele dintre cele mai sălbatice și bio-diverse păduri din lume: Pădurea amazoniana.

Munții pitorești, pajiștile colorate și sutele de flori – fac ca primăvara sa fie un sezon uimitor. Astfel, atunci când doriți să vă bucurați de o vacanta la maximum, gândiți-vă să mergeți în toate sau măcar într-unul dintre aceste locuri din top 10!

sursa

Advertisements
Categories: Descopera... | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: